Основен проект за конзервација и реставрација на бедемот на централниот комплекс на локалитетот Вардарски рид, Гевгелија

Nacev, Trajce (2016) Основен проект за конзервација и реставрација на бедемот на централниот комплекс на локалитетот Вардарски рид, Гевгелија. [Project]

[img]
Preview
Text
TN Project.pdf

Download (854Kb) | Preview

Abstract

Целта на проектот е заштита од понатамошни деструкции, зачувување и минимална реконструкција на одбранбениот ѕид, кула 1 и кула 2. По изведување на конзерваторско – реставраторските интервенции ќе се спречи понатамошното уништување на ѕидовите на кулите и одбранбениот ѕид, предизвикани од ерозијата, атмосферската вода и температурните разлики

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 24 Jan 2017 14:58
Last Modified: 24 Jan 2017 14:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16947

Actions (login required)

View Item View Item