Концертна турнеа во Србија

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Концертна турнеа во Србија. [Video] (In Press)

[img] Video
Концертна турнеа - Србија.wmv

Download (27Mb)

Abstract

Ансамблот Македонија, одржа четири концерти во градовите: Лесковац, Качарево, Белград, Панчево,во Република Србија. Студентите од одделот за етнокореологија имаа прилика да ја презентираат традиционалната култура на Македонија, студентите заедно со учениците од ДМБУЦ Илија Николовски - Луј, насоката за традиционална музика и игра низ повеќе сценски адаптации ја доближија македонската култура.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 10 Feb 2016 13:42
Last Modified: 10 Feb 2016 13:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15339

Actions (login required)

View Item View Item