Прилог кон проучувањето на неолитската и енеолитската архитектура од средниот тек на река Брегалница - ракопис

Nacev, Trajce and Stojanovski, Darko (2013) Прилог кон проучувањето на неолитската и енеолитската архитектура од средниот тек на река Брегалница - ракопис. Годишен зборник Факултет за образовни науки. pp. 103-112.

[img]
Preview
Text
Zbornik FON2013.pdf

Download (7Mb) | Preview
[img]
Preview
Text
tekst fon.pdf

Download (1417Kb) | Preview

Abstract

Во рамките на овој труд ќе бидат презентирани резултати од праисториската архитектура, од заштитните археолошки истражувања на неолитската населба Грнчарица, село Крупиште и енеолитското утврдување Богослов Камен2. Заштитните археолошки истражувања на локалитетите кои беа загрозени со изградбата на хидросистемот Злетовица беа изведени во периодот од 2007 до 2009 година.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 26 Jan 2016 13:09
Last Modified: 26 Jan 2016 13:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14825

Actions (login required)

View Item View Item