Концерт во Делчево на Бранко Павловски - кларинет и Емилија Потевска Попивода - пијано (концертна турнеа низ Македонија)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2015) Концерт во Делчево на Бранко Павловски - кларинет и Емилија Потевска Попивода - пијано (концертна турнеа низ Македонија). [Performance] (Unpublished)

[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
A3+_Plakat_01_20102015.pdf

Download (154Kb) | Preview
Official URL: https://www.youtube.com/watch?v=89I3KYnPOPo

Abstract

Кларинетистот Бранко Павловски и пијанистката Емилија Потевска Попивода, во месец октомври 2015 година, одржаа мини концертна турнеа низ Македонија. Заедно настапија во Штип, Делчево и Тетово, со програма од Пјацола, Арнолд, Гершвин и Бранџолица. Како промотивни концерти за збогатување на културната програма во градовите низ Македонија, концертите беа поддржани од Министерството за култура на Р. Македонија и културните центри низ градовите.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Emilija Potevska
Date Deposited: 19 Feb 2016 15:17
Last Modified: 19 Feb 2016 15:17
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14737

Actions (login required)

View Item View Item