Енергетска ефикасност као енергетска карактеристика термалних система у републици Македонији

Sovreski, Zlatko and Dzidrov, Misko and Simeonov, Simeon and Cvetkov, Slavco and Dimitrov, Sasko (2015) Енергетска ефикасност као енергетска карактеристика термалних система у републици Македонији. Међународно саветовање: Oдрживи развој Браничевског округа и енергетског комплекса Костолац, 1 (S15). pp. 67-69. ISSN ISBN 978-86-919499-0-7

[img]
Preview
Text
POZAREVAC-ZLATKO 2.pdf

Download (234Kb) | Preview
Official URL: https://sites.google.com/site/savetovanjeukostolcu...

Abstract

Енергетиката за секое општество е од суштествено и стратегиско значење. Во контекст на ова потребно е постојано следење на технолошкиот развој на топлинските системи и прилагодување на најдобрите решенија во форма на апликација во топлинските системи и во Република Македонија. Паралелно со ова во Енергетиката треба да се следат и постојаните законските измени кои се во функција на понудата и побарувачката на пазарот на енергија. Како стратешка наша цел би била постојаната грижа, следење и прилагодување на најдобрите решенија во ЕУ и светот и примена во нашите топлински системи како и воведување на соодветни мерки и активности за подобрување на енергетската ефикасност – ЕЕ и заштеди кај топлинските системи.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Simeon Simeonov
Date Deposited: 28 Dec 2015 13:33
Last Modified: 28 Dec 2015 13:33
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14708

Actions (login required)

View Item View Item