Заштита од пожара са економског аспекта у енергетици

Sovreski, Zlatko and Simeonov, Simeon and Dzidrov, Misko and Cvetkov, Slavco and Dimitrov, Sasko and Kukuseva, Maja (2015) Заштита од пожара са економског аспекта у енергетици. Међународно саветовање: Oдрживи развој Браничевског округа и енергетског комплекса Костолац, 1 (S15). pp. 164-172. ISSN ISBN 978-86-919499-0-7

[img]
Preview
Text
POZAREVAC -ZLATKO 1.pdf

Download (209Kb) | Preview
Official URL: https://sites.google.com/site/savetovanjeukostolcu...

Abstract

При експлоатацијата и работата на енергетските капацитети се појавуваат пожари кои имаат повеќекратни негативни последици врз истите. Овие последици можат да бидат директни и индиректни (економски). Последици од пожарите се манифестираат како материјални штети не само на енергетските комплекси туку и на пошироката животна средина. Овие пожари во основа предизвикуваат несогледливи енергетски, економски, еколошки, социјални и други последици. Трудот неспорно ја укажува потребата од постојано и непрекинато превземање на соодветни превентивни мерки за навремено спречување на пожарите. Превентивно делување економски е пооправдано во споре

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Simeon Simeonov
Date Deposited: 28 Dec 2015 13:29
Last Modified: 20 Jan 2016 11:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14706

Actions (login required)

View Item View Item