Локални финансии – успешно управување, одговорност и известување

Mitrev, Sasa and Dimitrova, Janka and Gorgieva-Trajkovska, Olivera and Sakleva, Violeta (2013) Локални финансии – успешно управување, одговорност и известување. [Project]

[img]
Preview
Text
Одлука за усвојување на Проектот Семинари и работилници за економски теми.pdf

Download (599Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Локални финансии - успешно управување, одговорност и известување.pdf

Download (976Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Можни извори за финансирање на капитални проекти во општините.pdf

Download (1897Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Насоки и препораки за успешно управување со локалните финансии и јакнење на капацитетите на општините.pdf

Download (857Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Собирање, управување и администрирање на локалните приходи и фискалната консолидација.pdf

Download (687Kb) | Preview
[img] Text
А г е н д а за ЕТ.docx

Download (16Kb)

Abstract

Еден од клучните елементи за реформата на локалната самоуправа, според Владата на Република Македонија, е градењето капацитети во општините. Зајакнувањето на капацитетите на локалните власти за да може ефективно и транспаретно да ги спроведуваат пренесените надлежности претставува добра основа за промовирање на локалниот економски развој и ќе ги насочи државните и меѓународните средства кон националните приоритети и локалните интереси. Токму затоа инвестирањето во соодветен систем на управување со локалниот буџет и човечки ресурси е од најголем приоритет како за локалната така и за централната власт.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Janka Dimitrova
Date Deposited: 09 Dec 2015 12:21
Last Modified: 09 Dec 2015 12:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14439

Actions (login required)

View Item View Item