Лекари на работа во Струмица од турскиот период до Втората светска војна

Josimovska, Verica and Josimovski, Josip (2006) Лекари на работа во Струмица од турскиот период до Втората светска војна. In: Зборник на трудови, Втор конгрес за историја на медицината со меѓународно учество, Струмица. МАИМ, Штип, pp. 55-59.

[img]
Preview
Image
naslovna.jpg

Download (1937Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
sodrzina.pdf

Download (1606Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
tekst.pdf

Download (1622Kb) | Preview

Abstract

Трудот дава преглед на здравствено-хигиенската и социјалната заштита во Струмица во втората половина на XIX и почетокот на XX век. Посебно се забележува активноста на првите лекари во Стумица и струмичко ангажирани од различните управи во зависност под чија власт се наоѓале овие територии во овој период.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 15 Jun 2015 12:07
Last Modified: 15 Jun 2015 12:07
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13306

Actions (login required)

View Item View Item