Концерт "Macedonien meets Austria" Линц, Австрија

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2015) Концерт "Macedonien meets Austria" Линц, Австрија. [Performance]

[img]
Preview
Image
11178340_949134395130862_8406192648369955299_n.jpg

Download (73Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
11196315_949135015130800_8793746071443180618_n.jpg

Download (72Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_nevenka.trajkova_Desktop_DOC378 rotated.pdf

Download (1201Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_nevenka.trajkova_Desktop_DOC379.pdf

Download (427Kb) | Preview
[img] Video
VI111.wmv

Download (73Mb)
Official URL: http://www.khg-linz.at/?m=20150430&cat=8

Abstract

На концертот "Macedonien meets Austria" Линц, Австрија на дуо сопран м-р Кристина Палија и пијано д-р Невенка Трајкова,ја претставија Р.Македонија и Универзитетот „Гоце Делчев“- Штип во одлично светло. Концертот беше реализиран по покана од Галерија на католичката заедница на високи школи во Линц,со цел овој проект да придонесе кон развојот на нашите билатерални односи преку фаворизирање и афирмирање на современата класична музика. Оваа можност да се промовираат македонските изведувачи на австриската сцена, доведе до огромни овации, многу биса и неверојатни емоции кај изведувачите и публиката. Концертот беше проследен и од Здружението на македонци кои живеат во Австрија, од Линц, Виена и Салцбург.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Nevenka Dukovska
Date Deposited: 11 May 2015 13:49
Last Modified: 11 May 2015 13:51
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13147

Actions (login required)

View Item View Item