Османлиските културни белези во Македонија

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Османлиските културни белези во Македонија. [Video]

[img] Video
Чифте амам.wmv

Download (5Mb)

Abstract

Концерт посветен на периодот алатрука алафранга. На концертот прикажани се традиционалните напеви, ора и облека која била карактреистична во периодот на 19 и почетокот на 20 век. Специфика на овој настан е тоа што целиот концерт се одвива во адаптиран простор на интериер од периодот на 19 век.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 15 Apr 2015 11:00
Last Modified: 15 Apr 2015 11:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12899

Actions (login required)

View Item View Item