Самооценување на студентите во наставата по дидактика како современа тенденција на наставничките факултети

Mirascieva, Snezana (2014) Самооценување на студентите во наставата по дидактика како современа тенденција на наставничките факултети. Савремене тенденције у наставним и ваннаставним активностима на Учитељским (Педагошким) факултетима- тематски зборник. pp. 207-215. ISSN 978-86-6301-011-6

[img]
Preview
Text
Zbornik Savremene tendencije - za autore Vranje 2014.pdf

Download (8Mb) | Preview
[img]
Preview
Text
САМООЦЕНУВАЊЕ НА СТУДЕНТИТЕ ВО НАСТАВАТА ПО ДИДАКТИКА КАКО СОВРЕМЕНА ТЕНДЕНЦИЈА НА НАСТАВНИЧКИТЕ ФАКУЛТЕТИ.pdf

Download (523Kb) | Preview

Abstract

Трудот е обид да ги претстави искуствата од примената на еден нов пристап во оценувањето на постигањата на студентите и тоа во контекст на активно учество во насока на самооценување. Поконкретно овде се претставени искуствата од вклучувањето на студентите во процесот на вреднување на постигањата во текот на наставата по Дидактика на Факултетот за образовни науки во Штип. Клучни зборови: евалуација, настава, формативно оценување.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Mirascieva
Date Deposited: 31 Mar 2015 14:10
Last Modified: 31 Mar 2015 14:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11957

Actions (login required)

View Item View Item