Контрола на идентификатори и постапка при идентификација на возило

Sovreski, Zlatko (2014) Контрола на идентификатори и постапка при идентификација на возило. In: 35 години јубилеј Биро за судски вештачења, 8-9 May 2014, Ohrid, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Sovreski.pdf

Download (1275Kb) | Preview

Abstract

Во овај труд под наслов Контрола на идентификатори и постапка при идентификација на возило представени се постапките за проверка на ВИН (VIN) ознаката – кодот, контрола на годината на производство, контрола на безбедносни појаси на возилата, контрола на кодови на стаклата на возилото, типова етикета - налепка како и утврдување на типот на мотор или серискиот број на возилата. Обработени се поединечни идентификациски картици со што се дава сеопфатен поглед на проблематиката на идентификатори. Исто така е представен е и преглед од страна на одредени избрани производствени марки – брендови.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Zlatko Sovreski
Date Deposited: 15 Dec 2014 10:25
Last Modified: 15 Dec 2014 10:30
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11723

Actions (login required)

View Item View Item