Идентификација, марканти и технологии на идентификатори на возилата од аспект на техничките експертизи – вештачења

Sovreski, Zlatko (2014) Идентификација, марканти и технологии на идентификатори на возилата од аспект на техничките експертизи – вештачења. In: 35 години јубилеј Биро за судски вештачења, 8-9 May 2014, Ohrid, Macedonia.

[img]
Preview
Text
1-OK-Trud-BSV OH-D-r D-r Sovreski.pdf

Download (937Kb) | Preview

Abstract

Во овај труд се дадени сегашните ситуации кои се однесуваат на идентификација на возилата од аспект на техничките експертизи-вештачења со што се дава еден сеопфатен и јасен поглед на оваа проблематика. Тоа ќе служи за ориентација при решавање на прашањето за идентификација на возила на субјекти кои работаат во овај сектор - експерти, вештаци, инспекциски служби при МВР, продавачи на возила, услужни центри, сервиси како и личности кои имат интерес за оваа проблематика на пример: како да се купи автомобил т.н. “чист” автомобил. Идентификацијата се однесува и има значење и при решавање на криминалналните дејства во автомобилската индустрија од злоупотреба на идентификатори.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Zlatko Sovreski
Date Deposited: 15 Dec 2014 10:21
Last Modified: 05 Aug 2015 13:29
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11721

Actions (login required)

View Item View Item