Квалитетното селектирање на кадрите како предуслов за успешно работење на организациите

Stefanova, Sladzana and Miceski, Trajko (2014) Квалитетното селектирање на кадрите како предуслов за успешно работење на организациите. In: Современите менаџерски предизвици и организациските науки, 2014, Битола.

[img]
Preview
Text
Труд БАС pdf.pdf

Download (3162Kb) | Preview

Abstract

Управувањето со човечките ресурси отсекогаш било предмет на посебен интерес на науката и секојдневната човечка пракса како израз на неопходноста за групен начин на живот и работа. Изборот на квалитетни човечки ресурси, за продуктивно и задоволително функционирање на организациите, е постојан и критичен менаџерски предизвик. Само способните, талетирани и работно дисциплинирани кадри, кои се вработени преку процесот на правилна селекција, можат да придонесат за успешност во сéвкупните активности во организацијата. Затоа, успешните организации, денес, значително инвестираат во пари, време и напор во изборот, односно селектирањето на човечките ресурси. Тоа го бараат и новите економски услови, каде, посебно се афирмираат кадрите во организацијата и се јавуваат како одлучувачки фактор на конкурентската способност. Оттука, произлегува дека целта на процесот на селекција е да се предвиди идната ефикасноста на вработените и целата организација. Во трудот, табеларно и графички, се прикажани резултатите од направеното истражување за процесот на селекција на човечки ресурси, спроведено во повеќе претпријатија, кои покажуваат дека овој процес е често недоволно обмислен и организиран. Клучни зборови: човечки ресурси, организација, селекција, конкурентска способност

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Slagana Stefanova
Date Deposited: 04 Dec 2014 14:06
Last Modified: 04 Dec 2014 14:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11581

Actions (login required)

View Item View Item