Настап на XVIII меѓународен натпревар "Музиката и Земјата" во Софија, Р. Бугарија

Miteva, Zlatka and Trajkova, Nevenka (2010) Настап на XVIII меѓународен натпревар "Музиката и Земјата" во Софија, Р. Бугарија. Национален музей „Земята и хората” - град София.

[img]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_publikacii_Специјална награда од Софија ( со студенти).bmp

Download (9Mb) | Preview
[img]
Preview
Image
Natprevar Sofija.jpg

Download (66Kb) | Preview
[img] Video
watch_v=a8CdBWHxGYs

Download (157Kb)
Official URL: http://musicandearth.org/bg/

Abstract

Во рамките на XVIII меѓународен натпревар "Музиката и Земјата" кој се одржува секоја година во Софија, студентката Марина Димитриева од кл. на проф. м-р Златка Митева освои спрециална награда. Во пијано придружба на д-р Невенка Трајкова. На програмата беа изведени дела од: P. Sancan - sonatina for flute and piano S. Karg - Elert: Sonata appasionata

Item Type: Other
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Zlatka Miteva
Date Deposited: 02 Sep 2014 10:53
Last Modified: 02 Sep 2014 10:53
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10603

Actions (login required)

View Item View Item