Items where Author is "Nicheva, Vesna"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 5.

Article

Kuzmanovska, Dragana and Petkovska, Biljana and Nicheva, Vesna (2014) Успешен трансфер на поговорките и пословиците од еден во друг јазик. Годишен зборник 2013 - Филолошки факултет, УГД - Штип. ISSN 1857-7059

Kuzmanovska, Dragana and Petkovska, Biljana and Arsova, Nada and Nicheva, Vesna (2013) Учебникот како наставно средство и извор на знаење. Воспитание - списание за образовна теорија и практика, 8 (12). pp. 39-43. ISSN 1857/5331

Kuzmanovska, Dragana and Petkovska, Biljana and Nicheva, Vesna (2011) Professional Retraining and Supplementary Education for Information Society. The VI International Balkan Congress for Education and Science: The modern society and education. pp. 135-138. ISSN 978-9989-823-33-6

Conference or Workshop Item

Kuzmanovska, Dragana and Nicheva, Vesna (2014) Потребата од воспоставување на рамнотежа меѓу двете струења врз македонскиот јазик. In: Научни скуп: Наука и глобализација, 17–19 May 2013, Пале, Источно Сарајево, Република Српска.

Teaching Resource

Atanasova-Pacemska, Tatjana and Ristovska, Zaklina and Mamuti, Lindita and Baldzieva, Lidija and Ramadani, Sadije and Nicheva, Vesna (2008) Прирачник за наставници - Насоки за примена на учебникот по математика за трето одделение од деветгодишното основно образование. .

This list was generated on Mon Aug 10 14:32:17 2020 CEST.