Items where Author is "Kikiritkova, Maja"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 23.

Article

Kikiritkova, Maja (2013) Interview with Maja Kikiritkova for the Spanish webside WWW.ONE-DS.COM. www.one-ds.com.

Kikiritkova, Maja and Bardzieva Trajkovska, Donka (2013) Traditional Macedonian bodice- corset, similarities and differences. Tekstilna industrija, 61 (3). ISSN 0040-2389

Kikiritkova, Maja (2013) Барокна приказна во современа модна нарација. Antena.

Kikiritkova, Maja (2013) Black Rose. Photographic Haze.

Kikiritkova, Maja (2013) Длабочината во еросот ја бараме со очите. Теа модерна.

Kikiritkova, Maja (2013) Театарска претстава- „Самоубиство на осаменоста“ Костимограф- Маја Кикириткова. „Самоубиство на осаменоста“ - нов проект на штипскиот театар.

Kikiritkova, Maja (2013) Fashion Weekend Skopje SS13. Fashion Weekend Skopje SS13.

Kikiritkova, Maja (2013) FWSK: Maja Kikiritkova "On a quest to immortality". Sanja's burgundy.

Kikiritkova, Maja (2013) FWSK: Maja Kikiritkova S/S 2013. FWSK: Maja Kikiritkova S/S 2013.

Kikiritkova, Maja (2013) Секогаш е време за мода!- интервју со Маја Кикириткова во списанието Капитал. Секогаш е време за мода!.

Project

Kikiritkova, Maja (2012) Хуманитарна аукциска модна ревија „Дизајнерите за здравјето на децата“. [Project]

Thesis

Kikiritkova, Maja (2010) Современи интерпретации на корсетот во високата мода со посебен акцент на корсетот од викторијанскиот период. Masters thesis, Европски универзитет, Факултет за арт и дизајн.

Show/Exhibition

Kikiritkova, Maja (2012) Маја Кикириткова - тивката дизајнерка која направи бунт во македонската мода. [Show/Exhibition]

Kikiritkova, Maja (2011) Една мрачна ноќ со Маја Кикириткова. [Show/Exhibition]

Kikiritkova, Maja (2011) Од романтична елеганција до ексцесивна авангарда. [Show/Exhibition]

Kikiritkova, Maja (2009) Маја Кикириткова со учество во проектот- Мода за носење. [Show/Exhibition]

Kikiritkova, Maja and Petrovski, Jovan and Buleski, Nikola and Simonovska, Daniela and Despotovska, Hristina (2009) Maja Kikiritkova with participation of Queen's Day 2009. [Show/Exhibition]

Video

Kikiritkova, Maja (2013) Во потрага по бесмртноста- модна ревија. [Video]

Kikiritkova, Maja (2012) Проект „Дизајнерите креираат за Теа Модерна“- Моден викенд, Скопје. [Video]

Kikiritkova, Maja (2011) Проект „Моден биснис“- Моден викенд, Скопје. [Video]

Kikiritkova, Maja (2011) Dark night collection. [Video]

Kikiritkova, Maja (2011) Fashion show "Rock&Romance". [Video]

Kikiritkova, Maja (2008) Модна колекција пролет-лето 2008. [Video]

This list was generated on Mon Dec 6 18:20:30 2021 CET.