Вовед во Џез Теорија 1

Popovski, Saso (2014) Вовед во Џез Теорија 1. ISBN 978-608-4708-54-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=234

Abstract

Стекнување знаења за џез теорија од базично до средено ниво. Оваа скрипта е наменета за студентите на Џез одделот, како и за останатите студенти кои ќе го слушаат во форма на изборен предмет на Факултет за музичка уметност. Изучувањето на основните теоретски поими, елементи и правила, овозможува запознавање со џез музиката од поинаква перспектива, нејзино разбирање и изучување во форма на пишан материјал, кој кореспондира со модерните теркови за едукација, формирање и надградба на идните уметници.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Saso Popovski
Date Deposited: 12 May 2014 10:03
Last Modified: 08 Apr 2015 13:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9918

Actions (login required)

View Item View Item