За Аристотел (384 – 322 п.н.е.)

Barbareev, Kiril (2010) За Аристотел (384 – 322 п.н.е.). [Audio]

[img] Audio
Аристотел.mp3

Download (7Mb)

Abstract

Радио емисија „Бисери на науката“ на УГД-ФМ. Емисија посветена на науката и врвните научници. Историјата ја создаваат луѓето. Позади секоја идеја се крие умна глава, позади секој изум бистра глава, позади секој политички чин стои способен човек, и за секој научен и културен придонес исклучителен ум. Резултатите од сите тие дела, развои, пронајдоци, идеи, ја чинат нашата сегашност. Големите филозофи од минатото, немале презимe. Доволно е да речеш дека се викаш Аристотел – презимето, кое ќе те дефинира, е одвишно! Личност која има најмногу гласови за титулата најголем филозоф на сите времиња. Магнетична духовна конституција, цели две илјади години, е највисок авторитет и во филозофијата и во науката, и денес восхитува со своите формулации кои, дури во светлината на најновите истражувања, ја откриваат сета длабочина и интуитивна продорност на овој син на подрачјето што во географија се дефинира со границите на Македонија.

Item Type: Audio
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kiril Barbareev
Date Deposited: 29 Jun 2015 09:00
Last Modified: 29 Jun 2015 09:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9784

Actions (login required)

View Item View Item