Рудолф Штајнер (Rudolf Steiner) 1861-1925 Валдорфска педагогија

Barbareev, Kiril (2011) Рудолф Штајнер (Rudolf Steiner) 1861-1925 Валдорфска педагогија. [Audio]

[img] Audio
Рудолф Штајнер.mp3

Download (11Mb)

Abstract

Радио емисија „Бисери на науката“ на УГД-ФМ. Емисија посветена на науката и врвните научници. Рудолф Штајнер зборува и пишува за воспитните и наставни методи, но сепак една работа е најважна кај него: „вистинските педагошки чекори и мерки никогаш не се реализираат преку програмата, ниту пак од теоријата, туку тие настануваат преку способноста на воспитувачот да ја развие својата интуиција и да наслушнува она што се случува кај детето, да го истражува она што детето го носи со себе и она што е најдобро за него“.

Item Type: Audio
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kiril Barbareev
Date Deposited: 10 Apr 2014 07:28
Last Modified: 10 Apr 2014 07:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9740

Actions (login required)

View Item View Item