Современи методи во наставата, активно вклучување на учениците и поттикнување на нивната креативност

Barbareev, Kiril (2013) Современи методи во наставата, активно вклучување на учениците и поттикнување на нивната креативност. In: Современи методи во наставата, активно вклучување на учениците и поттикнување на нивната креативност.

[img] Text
Izvestaj_Barbareev.doc

Download (64Kb)

Abstract

Цели на обуката: • да се поттикнат наставниците да користат современи методи и техники во наставата и учењето; • да користат ИКТ во наставата и учењето (дигитални содржини, информации, податоци); • да ја организираат и реализираат наставата за да поттикнат поголем интерес кај учениците, критичко размислување и учење со рабирање. Целна група (училиште): наставници од средните училишта Место на одржување на обуката (обуките): 1. СОУ „Славчо Стојменски“ – Штип 2. СОУ „Јане Сандански“ – Штип 3. СОУГ „Кочо Рацин“ – Велес 4. СОУ „Митко Пенџуклиски“ – Кратово

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kiril Barbareev
Date Deposited: 09 Apr 2014 07:48
Last Modified: 09 Apr 2014 07:48
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9730

Actions (login required)

View Item View Item