Коде се Мијаците

Janevski, Vladimir (2013) Коде се Мијаците. [Video] (In Press)

[img]
Preview
Text
КОДЕ СЕ МИЈАЦИТЕ - каталог.pdf

Download (11Mb) | Preview
[img] Video
KODE SE MIJACITE_WMV V9.wmv

Download (86Mb)

Abstract

Годишен концерт на Ансамблот Македонија, во него учествуваат студентите од Факултетот за музичка уметност од Штип, при Универзитетот Гоце Делчев и учениците од ДМБУЦ Илија Николовски - Луј, насока за традиционална музика и игра. Во првиот дел од програмата прикажани се играорните и музички примери на една од најстарите етнички групи од западна Македонија, Мијаците, додека во вториот дел прикажани се примери од повеќе краеви на Македонија.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 24 Mar 2014 10:18
Last Modified: 25 Mar 2014 09:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9562

Actions (login required)

View Item View Item