Доц. м-р Горанчо Ангелов, гостин на гајда и кавал на Годишниот концерт на учениците по народни инструменти од Средното и основното музичко училиште „Сергеј Михајлов“ - Штип

Angelov, Goranco and Hristov, Josif (2013) Доц. м-р Горанчо Ангелов, гостин на гајда и кавал на Годишниот концерт на учениците по народни инструменти од Средното и основното музичко училиште „Сергеј Михајлов“ - Штип. [Video] (Unpublished)

[img] Video
Koncert Bezisten 06 juni 2013.MPG

Download (2020Mb)
[img]
Preview
Image
10003115_10203413415205391_655016039_n.jpg

Download (38Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
1097476_10203413415285393_672502599_n.jpg

Download (44Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
1960197_10203413415325394_1773585292_n.jpg

Download (45Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
Programa Koncert 06.06.2013.jpg

Download (213Kb) | Preview

Abstract

На целовечерниот концерт на учениците по народни инструменти од Средното и основното музичко училиште „Сергеј Михајлов“ - Штип, во класата на проф. Илија Ќосевски, како солист на гајда и кавал настапи Доц. м-р Горанчо Ангелов од Факултетот за музичка уметност, катедра за Етнокореологија, при Универзитетот „Гоце Делчев“ -Штип. На репертоарот беа застапени традиционални вокални и инструментални мелодии. Класата по народни инструменти при ДМУЦ Сергеј Михајлов, за првпат ја отвори Доц. м-р Горанчо Ангелов во 2000 година.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 19 Mar 2014 12:16
Last Modified: 19 Mar 2014 12:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9495

Actions (login required)

View Item View Item