Доцноантичкиот град Баргала

Nacev, Trajce (2008) Доцноантичкиот град Баргала. Национална установа Завод за заштита на спомениците на културата и музеј - Штип.

[img]
Preview
Text
Docnoantickiot grad Bargala 1.pdf

Download (146Mb) | Preview

Abstract

Името на градот Баргала за првпат се среќава на еден пронајден натпис датиран од 371 година, откриен во месноста Ханче во атарот на село Карбинци. Се работи за натпис во кој се говори за подигањето на градската порта.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 10 Mar 2014 15:19
Last Modified: 29 Dec 2014 12:59
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9396

Actions (login required)

View Item View Item