Наставникот и неговата компетентност за справување со асоцијалното однесување на децата и младите

Jovanova-Mitkovska, Snezana and Popeska, Biljana (2013) Наставникот и неговата компетентност за справување со асоцијалното однесување на децата и младите. In: Професионална подготовка на бъдещия учител за възпитателна работа, посветена на 70-годишнината на проф. д-р Лиляна Тодорова, Югозападен Университет “Неофит Рилски” Факултет по педагогика, Катедра Педагогика, 22 Nov 2013, Благоевград: Р. Бугаријa. (Unpublished)

[img] Text
Наставникот и неговата компетентност.doc

Download (90Kb)

Abstract

Знаењата, вештините и вредностите кои треба да ги поседува еден наставник во 21 век се предмет на елаборација на стручните лица кои се занимаваат со проблемот компетентност на наставниот кадар за успешно, ефикасно и квалитетно реализирање на воспитно-образовниот процес,.. Наставникот во 21-от век е поставен пред голем број предизвици кои бараат негова компетентност во повеќе подрачја. Во трудов, се обидовме да го елаборираме проблемот поврзан со компетентноста на наставникот за справување со проблемот асоцијално однесување на младите генерации, проблем кој во денешните услови на живеење, во трагите кои ги остави процесот на транзиција и те како ги засега сите, а пред се, го поставува наставникот во ситуација да изнајде пристапи, методи и начини за неговото негово идентификување и ефикасно надминување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Jovanova
Date Deposited: 27 Feb 2014 11:47
Last Modified: 27 Feb 2014 11:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9328

Actions (login required)

View Item View Item