Метод на случај

Jovanova-Mitkovska, Snezana (2013) Метод на случај. Vospitanie, 8 (12). pp. 7-11. ISSN 1857-5331

[img]
Preview
Text
Метод на случај.pdf

Download (356Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/vospitanie/article/...

Abstract

Потребата за целосно и детално проучување на воспитно-образовните феномени ја условува примената на мноштво методи за нивно проучување и истражување. Токму, во трудот се дава преглед на еден од релативно помладите методи за собирање на податоци-методот на случај (case study). Презентирани се податоци кои говорат за потеклото, карактеристиките, видовите на методот на случај, фазите, чекорите низ кои може да помине едно истражување со примената на овој метод, како и значењето кое го има овој метод во разбирањето и расветлувањето на појавите во нивниот природен реален контекст.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Jovanova
Date Deposited: 24 Feb 2014 09:34
Last Modified: 07 Aug 2015 09:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9291

Actions (login required)

View Item View Item