Основи на наука за материјалите 1 - скрипта

Janevski, Aco (2014) Основи на наука за материјалите 1 - скрипта. ISBN 978-608-4708-99-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=243

Abstract

Материјата која се обработува во скриптава е мултидисциплинарна и опфаќа, поглавја кои ја даваат поделбата на материјалите, структурата на атомот, структурите на материјалите и поврзаноста со некои од својствата како што се дифузионите, термичките, електричните, магнетните и оптичките својства.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Aco Janevski
Date Deposited: 18 Feb 2014 15:24
Last Modified: 15 Apr 2015 09:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9270

Actions (login required)

View Item View Item