Можности за производство на храна за домашните миленици

Kuzelov, Aco and Esmerov, Igor (2010) Можности за производство на храна за домашните миленици. Contributions , VII (11-12). pp. 215-220. ISSN 0420-0950

[img] Text
prilozi2010a.k.pdf

Download (2871Kb)

Abstract

Потребите за искористување на нус производите од месната индустрија во производството на храна за домашни миленици се огромни. Колку поради потребата од ваква храна на пазарот, толку и поради неискористувањето на одредени нуспроизводи од месната индустрија, кои би биле најадекватно искористени за оваа цел. Нуспроизводите од месната индустрија кои би можеле да влезат во дел од технологијата за производство на храна за домашни миленици, пред се, се од делот на крвните нуспроизводи и внатрешните органи од свињите и говедата.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: крв, внатрешни органи, храна за домашни миленици
Subjects: Agricultural Sciences > Animal and dairy science
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Aco Kuzelov
Date Deposited: 15 Nov 2012 13:08
Last Modified: 10 Jun 2013 09:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/924

Actions (login required)

View Item View Item