Киберфолклор „Зурлаџиска музика, пред и по интернет глобализацијата“

Angelov, Goranco (2013) Киберфолклор „Зурлаџиска музика, пред и по интернет глобализацијата“. In: Добредојдовте во Киберија, белешки од дигиталниот свет, 20-21 June 2013, Софија, Р. Бугарија. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
„ЗУРЛАЏИСКА МУЗИКА, ПРЕД И ПО ИНТЕРНЕТ ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА“.pdf

Download (418Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
ЗУРНАДЖИЙСКА МУЗИКА, ПРЕДИ И СЛЕД ИНТЕРНЕТ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА.pdf

Download (506Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
programa_Cyberia_ver.05_sk_lg.pdf

Download (455Kb) | Preview

Abstract

Поставенава тема, претставува посебен предизвик во ова современо време, време на доминација на интернетот како средство за масовна аудио и видео комуникација помеѓу луѓето, без разлика на кој дел од светот се наоѓаат. Согледувајќи го овој процес од стручно-научен аспект, процес кој постепено завлегува во сите сфери на човековото живеење, можеме да донесеме низа заклучоци кои се базираат на огромното влијание кое интернетот и содржините во него го имаат во градењето на свеста кај поединци и колективи, свест во која, туѓото станува свое а своето туѓо.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 18 Feb 2014 13:13
Last Modified: 18 Feb 2014 13:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9238

Actions (login required)

View Item View Item