Комуникациски вештини

Panova, Gordana (2013) Комуникациски вештини. ISBN 978-608-4708-94-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/240

Abstract

Целта на овој труд е да даде теориски и практичен вовед во комуникацијата помеѓу лекарите и пациентите или, воопштено, здравствените работници и пациентите, односно клиентите и нивните роднини, исто така. Практичната основа е зајакнувањето на соработката, решавање на конфликтите и етичките прашања. За добра комуникација не може да се учи само од овој материјал. Читањето може да даде основа и рамка за разбирањето. Знаењето е важно, но тоа се покажува како вредно откако ќе се примени во праксата. Значи, учењето на комуникациите е со игра на теоријата, примената во праксата, соработката со личностите кои можат да дадат квалитетни и стручни повратни информации и коментари.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 06 Feb 2014 11:21
Last Modified: 09 Apr 2015 09:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9095

Actions (login required)

View Item View Item