Практикум по визуелно програмирање

Koceski, Saso and Kokalanov, Vasko and Stojanov, Done (2013) Практикум по визуелно програмирање. ISBN 978-608-4708-91-9.

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=246

Abstract

Овој материјал е наменет за студентите, од прв циклус на студии, и ги следи вежбите по оредметот Визуелно програмирање на Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“–Штип и има за цел им помогне на студентите во следењето на наставата и совладувањето на предвидените содржини по истоимениот предмет. Со оглед на атрактивноста на визуелното програмирање за научни и апликативни цели, овој материјал може да претставува и корисен прирачник за секој вљубеник во програмирањето и софтверското инженерство. Практикумот изобилува со голем број практични задачи и проблеми од областа на визуелното програмирање и програмскиот јазик C#. За сите предложени задачи и проблеми, приложена е и соодветна методологија за решавање на истите. Решението на секој од проблемите е илустрирано со соодветен програмски код, кој е претходно проверен и компајлиран.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Saso Koceski
Date Deposited: 03 Feb 2014 14:56
Last Modified: 03 Mar 2017 08:55
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8983

Actions (login required)

View Item View Item