Визуелнo прoграмирање

Koceski, Saso (2013) Визуелнo прoграмирање. Универзитет ,,Гоце Делчев" - Штип, Штип, Македонија. ISBN 978-608-4708-29-2

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=191

Abstract

Визуелното програмирање е област која денес се развива со огромна брзина, и претставува основа за развој на десктоп и веб софтверски апликации. Со оглед на атрактивноста на визуелното програмирање за научни и комерцијални цели, овој материјал претставува корисен прирачник за речиси секој вљубеник во софтверското инженерство. Во овој материјал акцентот е ставен на интегрираните визуелни развојни околини кои имаат за цел да го поедностават и да го забрзаат развојот на софтверски апликации, како и на начинот на изградба на апликации со графички кориснички интерфејс, од различни димензии и за различни намени. Овој материјал е наменет за студентите, од прв циклус, и ги следи предавањата по предметот Визуелно програмирање на Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ –Штип и има функција да го олесни следењето на наставата. Секако, истиот може да им користи и на студентите од втор и трет циклус, но и на сите оние кои се занимаваат со програмирање на софтверски апликации, развој на веб апликации, веб сервиси и сл. Овој материјал може да го користат и сите оние кои сакаат да го сертифицираат своето знаење од специфични области на развој на софтвер.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Saso Koceski
Date Deposited: 31 Jan 2014 14:47
Last Modified: 31 Jan 2014 14:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8945

Actions (login required)

View Item View Item