Следење на тренажен процес кај професионалите фудбалери

Handziski, Zoran (2013) Следење на тренажен процес кај професионалите фудбалери. 796.332.015, 100 . Селектор, Скопје, pp. 7-93. ISBN 978-608-4660-08-8

[img]
Preview
Text
cela-kniga.pdf

Download (7Mb) | Preview

Abstract

Оваа книга се базира на истражување кое е спроведено во време траење од 6 месеци во еден професионален фудбалски клуб во првата Национална фудбалска лига. Основната цел на оваа книга е да предложи еден модел за следење на ефектите од тренажниот процес преку проспективни инвестигации и тестирања (лабораториски и теренски)на биохемиски,хормонски и други параметри, со детектирање на евентуалните знаци на синдромот на претренираност. Оваа книга ги преставува многуте интеракции и зависности на многу парамтери, а се со цел поадеквтно разбирање на евентуалните адаптации или дисдаптации во органските системи во текот на професионалниот фудбласки тренажен процес.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Zoran Handziski
Date Deposited: 31 Jan 2014 14:13
Last Modified: 31 Jan 2014 14:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8881

Actions (login required)

View Item View Item