Имаголошки и родови аспекти кон „Златоустиот“ од Стјепан Томаш

Dimova, Violeta (2013) Имаголошки и родови аспекти кон „Златоустиот“ од Стјепан Томаш. Книжевна академија (1-2). pp. 48-59. ISSN 1409-9438

This is the latest version of this item.

[img]
Preview
Text (Имаголошки и родови аспекти кон „Златоустиот“ од Стјепан Томаш)
knizevna akademija 1-2 2013.pdf

Download (1062Kb) | Preview

Abstract

Имаголошките и родовите аспекти, односно Другиот, како и женскиот принцип во романот „Златоустиот“, се разгледуваат пред сѐ од аспект на ликовите, односно Јас, наспроти Јас - Другиот.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Violeta Dimova
Date Deposited: 24 Jan 2014 11:09
Last Modified: 24 Jan 2014 11:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8805

Available Versions of this Item

  • Имаголошки и родови аспекти кон „Златоустиот“ од Стјепан Томаш. (deposited 24 Jan 2014 11:09) [Currently Displayed]

Actions (login required)

View Item View Item