Пијано, детски и други музички инструменти (Учебник за групна настава за студентите од насоките за предучилишно воспитување и одделенска настава на Педагошкиот факултет)

Skarik, Milica (2009) Пијано, детски и други музички инструменти (Учебник за групна настава за студентите од насоките за предучилишно воспитување и одделенска настава на Педагошкиот факултет). Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип. ISBN 978-608-4504-07-8

[img]
Preview
Text
Корица на учебник.pdf

Download (289Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
М. Ш.pdf

Download (4079Kb) | Preview

Abstract

Учебникот Пијано, детски и други музички инструменти овозможува основно музичко описменување преку изучување на пијаното. Постепено во учебникот се воведува свирењето на детските музички инструменти. Застапениот репертоар во учебникот содржи народни песни од Франција, Америка, композиции за деца од реномирани композитори од Русија и САД, како и детски песни од македонски автори. Композициите кои не носат име на автор се од Милица Шкариќ. Кон крајот на учебникот преку краток теоретски преглед се претставени различните видови музички инструменти кои се употребуваат во класичната западноевропска музика, џезот и традиционалните инструменти на Р. Македонија.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Milica Skarik
Date Deposited: 18 Dec 2013 13:22
Last Modified: 18 Dec 2013 13:22
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8432

Actions (login required)

View Item View Item