Пристап во третманот на човечките ресурси во државните институции

Serafimova, Mimoza (2013) Пристап во третманот на човечките ресурси во државните институции. Списание на трудови на ДНУ.

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_mimoza.serafimova_Desktop_Трудови 2013_ДНУ Прилеп_ПРИСТАП ВО ТРЕТМАНОТ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ.doc

Download (133Kb)

Abstract

Холистичкиот пристап кон човечките ресурси се гледа и во неговата стратегиска функција. Таа стратегиска фуункција е остварување на интерна интеграција на човечките ресурси гледана тековно во синергетско дејствување на сите поединци на определена организациска или работна единица, и како долгорочно градење на организациската култура на давање услуги на граѓаните, односно градење на свест дека сите човечки ресурси во јавниот сектор воопшто и во јавниот сектор посебно. Тоа е уште позначајно во овој период на подготвување на општините за преземање и успешно извршување на новите надлежности. Со цел посоодветно да го прикажеме наведените карактеристики на холистичкиот пристап во анализирањето на карактеристиките на човечките ресурси во овој труд, но учте повеќе да се аргументираат изнесените заклучоци и предложените мерки во овој труд.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Mimoza Serafimova
Date Deposited: 10 Dec 2013 14:37
Last Modified: 10 Dec 2013 14:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8380

Actions (login required)

View Item View Item