Асимптотска Вејвлет и Габор анализа и нивна примена

Hadzi-Velkova Saneva, Katerina and Pilipovic, Stevan and Buckovska, Aneta and Vindas, Jasson and Hadzi-Velkov, Zoran and Gegovska-Zajkova, Sonja and Hadzieva, Elena and Kostadinova, Sanja and Veta Buralieva, Jasmina (2012) Асимптотска Вејвлет и Габор анализа и нивна примена. [Project]

[img]
Preview
Text
Proekt-Feit_UGd_Repozitorium_2012.pdf

Download (124Kb) | Preview

Abstract

Истражувањата во рамките на овој проект ќе дадат придонес во развојот на теоријата на вејвлет и Габор анализа на асимптотските особини на дистрибуции. Истражувањата ќе резултираат со докажување на важни Абелови и Тауберови теореми, преку кои ќе се определи зависноста на асимптотското однесување на вејвлет трансформацијата, вејвлет коефициентите, short-time Фуриеовата трансформацијата (STFT) и Габор коефициентите, од локалните и не-локалните асимптотски особини на темперирани дистрибуции. Нашите оригинални резултати ќе претставуваат комплетна карактеризација на асимптотските особини на дистрибуциите преку локализацијата на нивните вејвлет и Габор коефициенти.

Item Type: Project
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Jasmina Veta Buralieva
Date Deposited: 02 Dec 2013 11:17
Last Modified: 13 Aug 2020 06:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8259

Actions (login required)

View Item View Item