Балансирање на интересите на сите учесници во системот

Angelovska, Bistra (2013) Балансирање на интересите на сите учесници во системот. Аптекар (1). pp. 10-12.

[img]
Preview
Text
aptekar_low_res.pdf

Download (9Mb) | Preview
Official URL: http://www.zam.mk/index_files/aptekar_low_res.pdf

Abstract

Менаџментот е целос- но насочен процес на обезбедување ефективно функционирање на раководниот систем, на усогласување на ра- ботата на сите негови потсисте- ми при постојните ресурси и во конкретната средина. Во основа, менаџментот треба да ги задоволи и избалансира интересите на сите учесници во системот: клиентите или пациентите, вработените во организацијата и најшироката околина во која се наоѓа организацијата. Насочен е кон квалитативна и квантитативна оптимизација на исходот на организацијата во производството на услугите.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Bistra Angelovska
Date Deposited: 02 Dec 2013 09:18
Last Modified: 02 Dec 2013 09:18
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8246

Actions (login required)

View Item View Item