Биоинформатичка анализа на постоечки и нови модели на протеини

Stojanov, Done (2010) Биоинформатичка анализа на постоечки и нови модели на протеини. Masters thesis, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје.

[img]
Preview
Text
MagisterskaDoneOff.pdf

Download (2158Kb) | Preview

Abstract

Магистерскиот труд е производ на неколку месечни истражувања и анализи на структурата на протеините на различни нивоа на организација. Покрај деталниот осврт на протеините и најупотребуваните модели и методи за претстава на структурата на протеините, предложени се и два нови модели. Првиот модел е векторски базиран модел и истиот ја опишува просторната структура на скелетот на протеинот, додека пак вториот модел е стохастички базиран модел кој ја предвидува конкретната примарна структура на протеин кој би припаѓал кон одредена протеинска фамилија.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Done Stojanov
Date Deposited: 21 Nov 2013 08:08
Last Modified: 21 Nov 2013 08:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8128

Actions (login required)

View Item View Item