Интервју за научниот труд ,,Влијанието на патните комуникации врз просторната разместеност и демографскиот развој на селата во старата општина Прилеп во периодот од 1953-1991 година и незината поделба на пет нови општини: Прилеп, Долнени, Тополчани, Кривогаштани и Витолиште

Koteski, Cane (1999) Интервју за научниот труд ,,Влијанието на патните комуникации врз просторната разместеност и демографскиот развој на селата во старата општина Прилеп во периодот од 1953-1991 година и незината поделба на пет нови општини: Прилеп, Долнени, Тополчани, Кривогаштани и Витолиште. Весник: Просветен работник, p.15, Macedonia.

[img] Text
INTERVJU ZA NAUCNIOT TRUD VLIJANIETO NA PATNITE KOMUNIKACII VRZ PROSTORNATA RAZMESTENOST.docx

Download (13Mb)

Abstract

Во интервјуто зборувам за научниот проект со кое сакам да се прикажат: квалитетот на патните комуникации, перспективниот развој на сите патни комуникации, бројната состојба на населението во 5 општини, кои села влегуваат во составот на секоја општина, демогравскиот раст и демографското празнење на селата, оддалеченоста на селата од главните патишта, потребни мерки, изведување на теренски истражувања, снимање на документарен филм, изготвување на карти за проектот и печатење на проектот. Проектот во Февруари -1999 година од страна на FARE канцеларијата во Р. Македонија е награден.

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 21 Nov 2013 08:12
Last Modified: 21 Nov 2013 08:12
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8097

Actions (login required)

View Item View Item