Населби во Мариово и Раечка котлина и нивно тематско картографско претставување

Koteski, Cane (2009) Населби во Мариово и Раечка котлина и нивно тематско картографско претставување. Bulletin of Papers ASA - 2008-2009. ISSN 0352-3497

[img]
Preview
Text
NASELBI VO MARIOVO I RAECKA KOTLINA I NIVNO TEMATSKO KARTOGRAFSKO PRETSTAVUVANJE.pdf

Download (2833Kb) | Preview

Abstract

Во овој научен труд обработени се: Општинските центри, надморската височина на населените места, големината на селските атари по населби, густината на населеност по населби во периодот од 1961-2002 година, големината на селските населби според бројот на жители по групи во 2002 година, разместеноста на институционалната инфраструктура и објекти по населби во 2003 година и оддалеченоста на селските населби од општинските центри Прилеп, Битола, Витолиште и Старавина.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 14 Nov 2013 09:37
Last Modified: 14 Nov 2013 09:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8063

Actions (login required)

View Item View Item