Практичната работа како составен дел од образовниот процес на студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика

Taskov, Nako and Dimitrov, Nikola and Metodijeski, Dejan and Nakovska, Julija (2013) Практичната работа како составен дел од образовниот процес на студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. In: Пети международен симпозиум – Туризъм, бизнес и образование ХХІ век, 19-20 Oct 2013, Blagoevgrad, Bulgaria.

[img]
Preview
Text
Prakticnata rabota kako sostaven del od obrazovniot proces na studentite od FTBL.pdf

Download (431Kb) | Preview

Abstract

Предмет на овој труд е практичната работа на студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика, кон која оваа институција има направено сериозен пристап. Во трудот се дадени дефиниции за практичната работа и објаснета е потребата од практичната работа во понатамошното персонално и професионално развивање и обучување на студентите. Табеларно се претставени бројот на студенти, дисперзираните градови и термините во кои се реализира практична настава во земјата и надвор од Република Македонија, како Германија, Шпанија и Грција. Трудот завршува со заклучни согледувања за перспективите на практичната работа која придонесува во подобрување на квалитетот на кадрите кои се еден од најважните фактори за развојот на угостителството и туризмот.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 13 Nov 2013 13:41
Last Modified: 13 Nov 2013 13:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8037

Actions (login required)

View Item View Item