Concert of Ars Barroca ensemble with soloist Vladimir Lazarevski, Vladimir Krstev, Paskal Krapovski & Kalin Panajotov - K.Palanka - Grad na kulturata vo RM 2013

Lazarevski, Vladimir (2013) Concert of Ars Barroca ensemble with soloist Vladimir Lazarevski, Vladimir Krstev, Paskal Krapovski & Kalin Panajotov - K.Palanka - Grad na kulturata vo RM 2013. [Performance]

[img]
Preview
Text
FRV.ars.baroka.k.palanka.2013.pdf

Download (704Kb) | Preview
Official URL: http://www.krivapalanka.gov.mk/index.php?option=co...

Abstract

Програма на камерен ансамбл „Арс Барока“ (Р. Бугарија) во К. Паланка - Град на култура во РМ во 2013 Дата:16.07.2013 - Увертира бр. 6 во г- мол од Ф.М. Верачини - Концерт за 2 обои и оркестар оп.9 бр. 3 од Т. Албинони - Концерт за љубовна обоа и оркестар BWV 1055 од Ј.С. Бах - Троен концерт за обоа, виолина, виолончело и оркестар во Д- дур од А. Салиери Солисти: проф. д-р Владимир Лазаревски - обоа доц. м-р Владимир Крстев – виолина доц. м-р Паскал Краповски - виолончело м-р Калин Панајотов – обоа, љубовна обоа Камерниот Состав Арс Барока од Р. Бугарија постои од 2006 година. Во него учествуваат инструменталисти од најрепрезентативните оркестри во Р. Бугарија како Софиска Филхармонија, Оркестарот на Класик ФМ и Националното радио. Ансамблот Арс Барока го фокусира своето внимание на темелно интерпретирање на доцниот барокен стил со неговите специфики како автентичното звучење, динамики и штрихи, кој се типични за епохата. Нивниот репертоар вклучува инструментални концерти, сонати и кантати од Ј.С.Бах, Вивалди, Салиери, Телеман, Корели, Хендел, Зеленка и др. Ансамблот е награден со престижната награда „Ансамбл на годината 2007 година“ од Националното радио на Бугарија.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Lazarevski
Date Deposited: 07 Nov 2013 11:28
Last Modified: 07 Nov 2013 11:29
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7996

Actions (login required)

View Item View Item