Водич со коментар на Законот за работните односи и модели на обрасци и акти за практична примена

Belovski, Vojo (2013) Водич со коментар на Законот за работните односи и модели на обрасци и акти за практична примена. Working Paper. Национална и универзитетска библиотека "Св. Климент Охридски", Скопје.

[img]
Preview
Text
Засновање на работен однос и видови работен однос.pdf

Download (389Kb) | Preview

Abstract

Овој труд – монографија, претставува скромен обид на авторот, (кој си дозволува слобода за себе да потенцира дека располага со долгогодишно теоретско и практично искуство од областа на работните односи) да даде свој придонес за поквалитена и поуспешна практична примена на дел од прописите – законските решенија од областа на работните односи. Смислата и целта на овој Практикум е да се објаснат за полесна практична употреба конкретните одреби од Законот за работните односи, за да можат корисниците на едноставен и најсоодветен начин ги толкуваат и применат дел од законските решенија што ја тангираат оваа област.

Item Type: Monograph (Working Paper)
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Sanja Stefanova
Date Deposited: 04 Nov 2013 12:04
Last Modified: 04 Nov 2013 12:04
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7932

Actions (login required)

View Item View Item