Интегрално производство на индустриски и фуражни култури - Рецензираната универзитетска скрипта

Ilievski, Mite (2013) Интегрално производство на индустриски и фуражни култури - Рецензираната универзитетска скрипта. ISBN 978-608-4708-15-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=170

Abstract

Предметот Интегрално производство на индустриски и фуражни култури е дел од научната дисциплина Специјално поледелство што ги проучува теоретските основи и ја разработува производната технологија при интегралниот систем на производство на поледелски култури за добивање на високи, стабилни, рентабилни и квалитетни приноси. Предмет на проучување се принципите и техниките на одгледување на овие растенија во системот на интегралното производство кои, во суштина, се сложени и специфични, но и запознавање со природните услови кои им се потребни на културите при нивно одгледување.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Mite Ilievski
Date Deposited: 01 Nov 2013 11:47
Last Modified: 07 Apr 2015 13:43
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7921

Actions (login required)

View Item View Item