Прирачник: Економика во сообраќајот

Koteski, Cane (2011) Прирачник: Економика во сообраќајот. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
PRIRACNIK EKONOMIKA VO SOOBRAKAJOT JULI 2011.pdf

Download (483Kb) | Preview

Abstract

Прирачникот Економика на сообраќајот како резултат од потребите е наменет пред се за студентите од Факултетот за Туризам и Бизнис логистика и за сите останати лица кои сакаат да се занимаваат во текот на нивниот живот со професијата туризам т.е за полагање на стручен испит како идни РТА - раководители на туристички агенции и ТП - туристички придружник. Отаму и содржината на овој прирачник е прилагодена на потребите за овие кадри за успешна подготовка, полагање и добивање на потребен сертификат. Основната функција на прирачникот, согласно со наставната програма на предметот преставува скромен мал дел од содржините кои се опфатени за изучување: I. Карактеристики на сообраќајот како активност; II. Форми и видови на сообраќај и нивни економски карактеристики и III. Формирање на цени во сообраќајот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 01 Nov 2013 13:27
Last Modified: 01 Nov 2013 13:27
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7919

Actions (login required)

View Item View Item