Интервју: „Картографијата е израз на културата на една држава”

Koteski, Cane (2013) Интервју: „Картографијата е израз на културата на една држава”. Министерството за одбрана на Република Македонија, Списание ,,Штит”, Скопје.

[img]
Preview
Text
INTERVJU 2C MAJ 2013.pdf

Download (1780Kb) | Preview

Abstract

Интервјуто целосно е посветено на Картографијата која е израз на културата на секоја земја, значењето на картографијата и незината примена во воспитно образовниот процес на сите нивоа особено во високото образование како на пример: Туристичката картографија, Воената картографија, Аграрната картографија, Стопанската картографија, Демографијата и во сите останати научни полиња. Во интервјуто дадена е и слика за работата и истражувачката дејност на професорот доц.д-р Цане Котески на УГД - Штип, на Факултетот за Туризам и бизнис логистика.

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 01 Nov 2013 13:13
Last Modified: 04 Aug 2015 13:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7916

Actions (login required)

View Item View Item