Анализа на актуелните аспекти на трудот и негова хуманизација

Nikoloski, Krume and Fotov, Risto and Fotova, Katerina (2013) Анализа на актуелните аспекти на трудот и негова хуманизација. Промените во глобалното општество, Трета меѓународна научна конференција. ISSN 978-608-4574-58-3

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_krume.nikoloski_Desktop_trudovi 2013_2. АНАЛИЗА НА АКТУЕЛНИТЕ АСПЕКТИ НА ТРУДОТ И НЕГОВА ХУМАНИЗАЦИЈА.doc

Download (77Kb)
[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_krume.nikoloski_Desktop_trudovi 2013_1. ЗА 6-7 јуни ЕФЕКТИТЕ ОД ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА НА СВЕТОТ ШТО СЕ МЕНУВА.docx

Download (35Kb)

Abstract

Се соглaсуваме декa основните вредности на слободата, човечкото достоинство, социјалната правда, безбедност и недискриминација се суштински карактеристики за одржлив економски и социјален развој, ефикасност и постигнување на глобален просперитет. Социјалниот дијалог и практиките на трипартитност меѓу владите и репрезентативните организации на работниците и на работодавачите во и надвор од границите се суштината за изнаоѓање на решенија, како и градење на социјална кохезија и владеење на правото. Клучни зборови: социјален дијалог, трипартизам, социјална правда, социјална кохезија, глаболизација

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Krume Nikoloski
Date Deposited: 14 Nov 2013 14:10
Last Modified: 27 Oct 2014 12:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7908

Actions (login required)

View Item View Item