Практикум по предметот Казнено процесно право

Nanev, Lazar (2013) Практикум по предметот Казнено процесно право. . (Unpublished)

[img] Text
практикум КПП д-р Лазар Нанев.doc

Download (685Kb)

Abstract

Овој Практикум е наменет за студентите од трета година на Правните студии на Правниот Факултет при Универзитет Гоце Делчев Штип и има за цел да им послужи кон успешно совладување на комплицираната казнено процесна регулатива. Практикумот е составен од текстуален дел кој се однесува на основните начела на казнената постапка, кој дел има за цел да го „освежи“ знаењето на студентите за основата на секоја кривична постапка. Во натамошниот дел од практикумот се дадени обрасци за основните акти и одлуки кои се донесуваат во текот на една кривична постапка. Овие обрасци треба да им послужат за пример на студентите и да го постават нивното основно практично знаење во идната изработка на истите.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Lazar Nanev
Date Deposited: 04 Oct 2013 13:25
Last Modified: 08 Apr 2015 10:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7624

Actions (login required)

View Item View Item