Практикум за казнено право - применета програма

Kosevaliska, Olga (2013) Практикум за казнено право - применета програма. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
praktikum KZ с.pdf

Download (1269Kb) | Preview

Abstract

Во практикумот е даден пречистениот текст на Кривичниот Законик на РМ и има за цел да им овозможи на студентите систематизиран пристап до самиот законик. Кривичниот законик е изменет неколку пати од неговото донесување, така што во практикумот се инкорпорирани сите последователни измени и дополнувања од „Службен весник на Република Македонија“ бр. 37/1996; 80/1999; 4/2002; 43/2003; 19/2004; 81/2005; 60/2006; 73/2006; 7/2008; 139/2008; 114/2009; 51/2011; 135/2011; 185/2011; 142/2012; 166/2012; 55/2013 и 82/2013). Одлуки на Уставниот суд на Република Македонија, У. бр. 220/2000 од 30 мај 2001 година, објавена во „Службен весник на Република Македонија“ бр. 48/2001; У. бр. 210/2001 од 6 февруари 2002 година, објавена во „Службен весник на Република Македонија“ бр. 16/2002; У. бр. 206/2003 од 9 јуни 2004 година, објавена во „Службен весник на Република Македонија“ бр. 40/2004 и У. бр. 228/2005 од 5 април 2006 година, објавена во „Службен весник на Република Македонија“ бр. 50/2006. Закон за малолетничка правда („Службен весник на Република Македонија“ бр. 87/2007, 103/2008 и 161/2008).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 27 Sep 2013 13:21
Last Modified: 25 Jun 2015 11:27
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7577

Actions (login required)

View Item View Item